Logo
ANNIKA P

ANNIKA P

Olen siis Ansku, 25vee ja sinkku 😉 Mutta siis, kuulin ensimmäistä kertaa CrossFit:sta koulussa noin 5 vuotta sitten kun voimankäytön opettaja piti meille sen tyylisiä reenejä. Olisin ollut halukas lähteä harrastamaan kyseistä lajia, mutta harmikseni CrossFit saleja ei ollut silloin vielä lähimaillakaan. Siitä jonkin aikaa eteenpäin lehdessä oli juttu Huttusen Villestä, joka teki siis personal trainer hommia. Halusin muutosta elämääni ja ajattelin, että tuossapa varmaan olisi hyvä valmentaja opastamaan ja neuvomaan! Kun siinä hetken aikaa oltiin perussalia tehty, Ville kertoi avaavansa Kuopioon CrossFit salin ja että kiinnostaisiko osallistua.

No siinäpä sitten kohta oltiin Kuopion ensimmäisellä On-Ramp kurssilla. Se oli hyvinhyvin hyvin hikinen kuukausi ja silloin sitä vasta ymmärsi MITEN HUONOSSA kunnossa sitä ihminen voi olla ;).Tuli huomattua kuinka monta eri ulottuvuutta hyvä kunto pitääkään sisällään. Siitä lähtien on ollut helppo seurata oman kunnon kehitystä esimerkiksi näiden benchmark-treenien avulla, jotka toistuvat tasaisin väliajoin ohjelmoinnissa. Hirveästi oli uusia asioita ja juttuja mitä ei ollut koskaan tehnyt. Välillä meni hermot ja pahasti, ja sinnillä sai painaa eteenpäin. Mutta joka treenin jälkeen oli sisäisesti erittäin hyvä fiilis! Tunteesta alkoi nauttimaan ja jäin koukkuun. Sain paljon uusia ystäviä, joiden kanssa on mukava treenata!

Tämä harrastus on antanut minulle paljon. Ennen lajin aloittamista minulta oli kielletty syväkyykyt löysien nivelien, polvikivun ja lantion puolieron takia. Noh, kait se polvi kippeytyy jos ei ole lihasta tukemassa! Harrastuksen aloittamisesta noin puoli vuotta polvikivut jäivät kokonaan pois. Lantion hallinnassa on edelleen ongelmaa, mutta se ei ole estänyt minua treenaamasta. Jos jotain ei pysty tekemään, aina voi vaihtaa johonkin toiseen liikkeeseen!

Harrastus voi tuntua aluksi kalliilta, mutta jos mietitään mitä siitä saa! Ammattitaitoiset valmentajat jotka pitävät huolen, että jokaisen tekniikka pysyy hallussa! Jokainen treeni on valmennettua! Ei tarvitse itse olla miettimässä mitähän tuota tekisi… 🙂 Ja reenikaverit! On mukava kärsiä yhdessä ja selvitä yhdessä 🙂 Kivaa tekemistä porukassa, välillä naurua välillä itkua, mutta laji on enemmän kuin vaan urheilua. Se on elämäntapa ja hyvä sellainen. Pysyy kunnossa ja elämä rullaa varmasti paremmin kuin sohvaperunana 🙂 Haluaisin painottaa sitä, että CrossFit on ihan kaikille kunnosta riippumatta!