Logo

Hengitä oikein -seminaarisarja

Hengitä oikein- seminaarisarja

Seminaarisarja on suunniteltu kokonaisuudeksi, joka auttaa oppimaan oikeanlaista hengitystekniikkaa erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Yksittäinen seminaarikerta on oma kokonaisuutensa, joten voit halutessasi osallistua vain yhdelle kerralle. Yhden harjoituskerran kesto on 90 minuuttia. Mukaasi saat myös info-paketin, joka sisältää kotona tehtäviä harjoituksia.

Seminaarit järjestetään salillamme osoitteessa Mäntytie 2B. Mukaan tarvitset mukavat vaatteet ja juomapullon. Hengitysharjoituksien tekeminen voi vaikuttaa ruumiinlämpöön, joten suosittelemme kerrospukeutumista.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse info@crossfitsiilinjarvi.fi

Seminaarit ovat avoinna kaikille, eivätkä vaadi CrossFit kokemusta tai jäsenyyttä salillamme.

 

Hengityksen merkitys hyvinvoinnille
– Miten hengittää oikein?

Opettelemme oikeanlaista hengitystekniikkaa erilaisten harjoitusten avulla. Opit, miksi on tärkeää kiinnittää huomiota riittävän syvään hengitykseen ja miten hengitys vaikuttaa kehoon, mieleen ja kokonaisvaltaisesti koko kehon hyvinvointiin. Hengitysharjoitusten avulla vahvistamme hengityslihaksia, parannamme ryhtiä sekä rentoutamme kehoa.

 

 

Liikunta ja lisääntynyt hapentarve
– Miten lisätä kehon kykyä käyttää happea harjoituksen aikana?

Opettelemme hengittämään oikein liikunnan aikana, myös sykkeen noustessa. Saat vinkkejä sekä käytännön harjoituksia, joiden avulla voit lisätä hengityskapasiteettia harjoituksen aikana. Teemme myös harjoituksia, jotka valmistavat lämmittelyn yhteydessä hengityselimistöä vaativampaankin suoritukseen.

 

Hengityksen merkitys hermostolle
– Miten hengitysharjoitukset voivat auttaa palautumisessa?

Oikeaoppinen hengitys voi auttaa rentouttamaan hermostoa, parantamaan sykevälivaihtelua sekä alentamaan leposykettä. Hyvä hengitys edesauttaa laadukasta palautumista. Riittävällä palautumisella on tärkeä rooli tavoitteellisesta harjoittelusta palautumisessa sekä työperäisen stressin lieventämisessä.  Seminaarin aikana teemme rentoutumisharjoituksia sekä hermostoa rauhoittavia flow-tyyppisiä harjoituksia. Flow on liikesarja, jonka aikana hengitysrytmi koordinoidaan dynaamisten venytysliikkeiden mukaan (yoga). Käytämme pieniä apuvälineitä kuten ilmajoogakangasta.

 

Hinnasto

3 kerran kokonaisuus 119€ (jäsenet 105€)

1 harjoituskerta 49€ (jäsenet 45€)

Aikataulu

Seminaarisarja järjestetään syksyllä 2022. Seuraa ilmoitteluamme tai ilmoita itsesi sähköpostilistallemme, jolloin saat tiedon kurssin ajankohdasta suoraan sähköpostiisi!

  1. Hengityksen merkitys hyvinvoinnille
  2. Liikunta ja lisääntynyt hapentarve
  3. Hengityksen merkitys palautumiselle