Logo

The Open 2023 -Tiimiversio

Mistä on kyse?

Openeissa on kyse kansainvälisestä tapahtumasta, jossa voit kartoittaa miten kunto- ja taitotasosi karttuvat vuodesta toiseen. Osalla meistä voi olla kilpailullisia tavoitteita, jolloin sijoittuminen omassa ikäluokassa voi olla se juttu. 10 % oman ikäluokkansa parhaista etenee kilpailuissa seuraavalle tasolle eli quarterfinalseihin.

Suurimmalla osalla meistä tavoitteet ovat liikunnan ilossa ja yhdessä tekemisessä ihanien tyyppien kanssa. Ja tällä kertaa haluamme yhdistää nämä kaksi puolta yhdeksi tapahtumaksi. Samassa tapahtumassa voit siis koettaa puskea itseäsi suoriutumaan viikon treenistä erityisen mallikkaasti ja pitää hauskaa! The open kestää kolme viikkoa ja ensimmäinen lajijulkistus on torstaina 16.2.2023. Aikaa lajin suorittamiseen on seuraavan viikon maanantaihin asti. Salilla suoritamme lajit lauantaisin WODeilla ja myös WODalong on tähän tehtävään valjastettu. Tarvittaessa lisäämme myös tunteja niin, että kaikki pääsevät lajit suorittamaan. Laji on mahdollista suorittaa myös muilla tunneilla ja tuntien ulkopuolella, samalla idealla kuin WODliigan lajitkin saatiin suoritettua tammikuussa.

 

Sinä olet valmis tähän!

Viimeisen vuoden ajan on Maria luonut salimme ohjelmoinnin. Ohjelmointimme on ollut aikaisempaa syklitetympää, eli erilaiset kunnon osa-alueet ovat olleet eri ajanjaksoina korostetummassa roolissa; voima, taito ja hapenottokyky ja viimeisimpänä lajinomainen jakso, joka on nimen omaan suunniteltu Openeita ajatellen. Olet siis valmis tähän tapahtumaan! Joka lajista löytyy sekä Rx että skaalattu vaihtoehto, ja voit joka lajin kohdalla tehdä valinnan kummanko version teet. Ohjelmoinnissamme on ollut viimeisinä viikkoina uusintoja Openlajeista edellisiltä vuosilta ja niistäkin olette suoriutuneet oikein mallikkaasti! The Open lajit ovat aina olleet ”rehellistä CrossFittiä”, eli erittäin hyviä treenejä.

Openien aikaan tapahtuu aina ihmeitä! Ensimmäisiä tuplanaruhyppyjä, leuanvetoja ja muscle uppeja on näissä nähty joka vuosi!

 

Miten pitäisi valmistautua?

Harjoittelu on jo tehty pidemmällä aikavälillä, joten enää ei tarvitse lisätä harjoittelun määrää. Suorituskyvyn näkökulmasta parasta valmistautumista on huolehtia riittävästä unesta ja muistaa syödä riittävästi laadukasta ruokaa, että elimistöllä on energiaa suorituspäivänä. Muista myös juoda runsaasti vettä edeltävinä päivinä (ja toki samaa suosittelemme muutoinkin), sillä nestehukkaisena urheileminen ei ole mukavaa hommaa. Uusien lisäravinteiden testaaminen on monella mielessä kisapäivänä, mutta testaamisen aika on ihan muulloin. Jos siis lisäravinteilla haluat kokeilla buustata suorituskykyäsi, tee se hyvissä ajoin ennen suorituspäivää.

Stressiä näistä lajeista ei tarvitse ottaa! Ne ovat hyviä treenejä muiden joukossa, eikä niitä ole sen vakavammin mikään pakko ottaa, mikäli et ole erityisen innostunut kisaamisesta.

 

Tiimiversio Openeista on hauskanpitoa varten

Tarkoitus on pitää yhdessä hauskaa! Itsensä ylittäminen on toki kivaa, mutta tässä tapahtumassa pisteitä saa muustakin kuin urheilullisista saavutuksista. Tavoitteenasi on siis kerätä joukkueellesi pisteitä mahdollisimman paljon ja siivittää oma joukkueesi voittoon! Pisteitä saa monenlaisista asioista ja näistä voit valita ne tavat, jotka sinulle sopivat. Mitään näistä tehtävistä ei ole pakko tehdä. Mitä hullumpia ideoita joukkueenne keksii, sen parempi! Olemme julkaisseet erillisen pistetaulukon salin seinälle. Sieltä pääset vilkaisemaan mistä kaikesta pisteitä heruu. Pisteet tullaan merkitsemään seinälle kiinnitettävillä lapuilla, jokainen ihan itse tiimipisteistään huolehtien.

Henkilökohtaisten suoritusten lisäksi pisteitä heruu kolmesta viikoittaisesta tiimitehtävästä, joista voit lukea tarkemmin salin seinältä löytyvästä pistetaulukosta. Tehtävissä luvassa ainakin Nerf-tarkkuusammuntaa, Legoja ja leivontaa 🙂

Tapahtuma kulminoituu viimeisen harjoituskerran jälkeiseen viikkotehtävästä nautiskeluun ja illanviettoon yhdessä

Henna