Logo
Milla K

Milla K

Kaheli CF-tarina

Joitakin vuosia sitten huomasin, että CF Siilinjärvi järjestää tunteja myös lapsille. Ilmoitin vanhemman poikani mukaan, mutta tuossa vaiheessa en itse ollut ollenkaan kiinnostunut lajista. Joskus salin ohi lenkkeillessäni näin pääoven edessä makaamassa hikisiä ja pahoinvoivan näköisiä ihmisiä ja ajattelin, että just joo, näyttääpä tosi kivalta touhulta, tuonne ei kyllä tarvii koskaan mennä.

Pelasin itse aktiivisesti vielä tuolloin lentopalloa, mutta jossain vaiheessa olkapäävamman ja arjen kiireiden takia päätin lopettaa lajin. Mietin, että alan harjoitella aktiivisesti kohti triathlonia, mutta aika äkkiä huomasin kaipaavani liikuntaan sosiaalisuutta ja seuraa. Yksin treenaaminen tuntui todella tympäisevältä ja niinpä liikunta jäi melkein nollille.

Jossain vaiheessa mieheni kyllästyi katsomaan sohvalla makaamistani ja ehdotti, että lähtisin mukaan On ramp -alkeiskurssille. Hän jopa taisi maksaa kurssin puolestani ja itse asiassa jäin jo heti ekalla kerralla lajiin koukkuun. Tykkäsin lajin fyysisyydestä ja teknisyydestä. Treeneissä ei ehdi murehtia työ- tai perheasioita, vaan saa täysillä keskittyä omaan tekemiseen. On ihanaa oppia uutta ja haastaa itseään. Toisaalta on täysin sallittua treenata välillä myös vähemmän kovasti.

Kyllähän se täytyy myöntää, että alkuun salille meno jännitti. Varsinkin ne On rampin jälkeiset ekat ”oikeat tunnit”, kun ajattelin etten osaisi oikein mitään ja joka paikkaan koski ja heikotti ja happi loppui. Mutta pelko oli turha, sillä meillä kaikilla taitaa olla jokin oma haasteensa liiikkumisessa ja jokainen keskittyykin tekemään asioita omalla tasollaan. Valmentajat auttavat aina.

Mutta luulenpa, että se mikä loppujen lopuksi vetäisi minut lajin pariin oli salin porukka: valmentajat ja kanssatreenaajat. Ihan huomaamatta minulla olikin ympärilläni oma iso joukkue valmentajineen. Reilu vuosi sitten ostin myös miehelleni On ramp -kurssin syntymäpäivälahjaksi ja nyt meillä on koko perheellä uusi yhteinen harrastus. Itselläni oli lukuisia ennakkoluuloja lajia kohtaa, mutta ne kaikki ovat matkan varrella karisseet. Lajina voin suositella CrossFitiä ihan kaikille. 😊